fredag 16 januari 2009

Dans, spökpromenad & roliga aktiviteter

Snön kom och gick. Jag hade velat hinna göra en snögubbe, det är alldeles för få vuxna som gör snögubbar! Jag tycker att det borde stå små snöfigurer lite här och var, så fort det blir tillräckligt mycket snö. För den här världen behöver bli roligare..

Tänker på attackerna i Gaza, och känner att jag vill vända ryggen till att det som mänskligheten har blivit..


Apropå detta att ha roligt.
Det finns en mängd roliga saker som jag någongång har gjort, och som jag tycker ni ska göra också. För dessa handlingar berikar ens egen kreativitet, gör andra människor glada, och livar upp den annars trista vardagen. Vägra att leva en trist svenne-vardag!
  1. Sätt på radion tills du hör någon musik du verkligen avskyr. Dansa! Och sluta inte förrän du tycker att det faktiskt är lite roligt eller befriande.
  2. Stig på en buss du aldrig åkt förr, gå av vid en hållplats du aldrig gått av på förut, gå in i närmsta affär, köp något du aldrig ätit förut, ät det.
  3. Följ efter ett djur så länge du kan innan du tappar bort det. Nu har du fått en promenad!
  4. Skaffa post-it-lappar, skriv fina komplimanger på dem och sätt fast dem på dina vänner när ni träffas. Först efter en stund upptäcker de att något sitter fast på dem..
  5. Gå till biblioteket och låna kassettband med barnsagor. Lyssna på sagan medan du gör något annat
  6. Titta vilka teaterföreställningar som går, ring och boka, och gå på teater med en vän, NU!
  7. Skriv en fånig lapp, lägg den upp-och-ner på en stol, och rulla fast en tejpbit på den. Näste person som sätter sig får lappen på baken.

Häromveckan var jag på en spökpromenad i skogen som min lajvgrupp Mondiala hyr. Om det blir tillräckligt bra ska vi börja ha spökrundor för barn

/Struttu