söndag 3 februari 2008

Sak-bytar-dag, vernissage, och minimalt med snö

Nej, det blev ingen snö den här vintern.. jag missade verkligen ingenting genom att vara bortrest över julen. Men i januari såg jag snöfall, en enda gång. Saknar snön, att vandra över en vit matta och se mina spår. Här är lite bilder jag tog vintern -06.

Får vi återse det vackra nästa vinter?

Eftermiddag vid havet
Min januarimånad har varit både ansträngande, och intensivt kul. Försöker starta året med massor av nya projekt, men märker att jag inte hinner ens hälften av det jag vill göra.

Jag jobbar 5 dar i veckan, varav ett av arbetspassen är kvällstid. Två kvällar i veckan tränar jag kondition & styrka på gym. En kväll i veckan arbetar jag med något av mina projekt; sammanställningen av en diktantologi som ska publiceras, eller arbetar på det strategi- och äventyrsspel jag håller på att konstruera. Håller även på att starta upp en teater, lek- och dramagrupp. Sen vill jag ju ha tid ibland för mitt måleri, ska ju ha utställning med mina tavlor nu i april, så det gäller att måla på. Vill ha tid att träffa vänner åtminstone 2 kvällar per vecka. Kärleken ger jag också utrymme minst 2 kvällar i veckan. Och så försöker jag även ha 1 kväll i veckan för mig själv för avkoppling och ensamhet. Och allt detta, går inte alls ihop. Förstår inte hur jag hinner alt, men det gör jag. På något sätt.

Var på vernissage förra veckan. Kvinnan som målat dessa, bodde på samma gård som jag bodde på när jag var 2-9 år, så jag känner henne väl. Hon har ett så vackern efternamn- Winge..

Dessa var mina favoriter. Älskar färgerna i den övre. Den undre talade till mig på ett speciellt sätt, för den fick mig att tänka på det ursprungliga i att bara vandra i skogen.

Här är en tavla som min vän Elin målat. Var hemma hos henne en kväll, drack vin, lyssnade på ambient-musik och målade. Hon är en vacker konstnär, fina Elin.

En annan rolig händelse var när jag anordnade en sak-bytar-dag. Ja, just en sådan dag då folk byter saker med varandra. Jag skickade inbjudningar med uppmaningen till folk att ta med gamla grejjer som man tröttnat på eller inte längre använder. Jag fixade en lokal i majorna att samla alla prylar på, och folk fick gå omkring fritt och kika, samtidigt som det blev en social grej att sitta och umgås där hela eftermiddan.

Det kom mycket folk, och många hittade saker de tyckte om och tog hem. Det glädjer mig, för jag har alltid tyckt att ingenting bör gå till spillo, bara för att en person tröttnat på det. Både min mamma och jag har alltid hittat grejjer i soprum och i containers, saker som vi förstår att folk slängt, men som vi sedan kunnat sälja på loppisar. Vi har fått in en del pengar på hittade saker, faktiskt. Jag själv hittade en gullig väska och ett snyggt armband. Och så blev jag av med en stor hög gamla prylar som tagit plats i garderoben. En sån lättnad!

Johan gjorde mig glad genom att hjälpa till att få upp alla saker på borden. Han hittade oxå en fin liten väska.

Martin hittade en tröja som han blev förtjust i. Brillorna tog han nog också hem. Snyggt.

Men- januari har även inneburit lite smått oro. Min mamma har gått igenom en påfrestande sak, och eftersom jag älskar henne så mycket har det påverkat mig också. Men nu är vi inte oroliga längre, allt gick bra och huvudsaken är att hon klarade det! Tur att jag haft fina vänner till stöd.


/Struttu