tisdag 4 november 2008

Vampyrism, spelkväll och en råtta

" medelsvensson
vill skymta dynamiken
och medelsvensson
vill existera bortom
försöka ge substans
åt intensiteten som blivit för tam
skavanker
kontraster
underkastelse

och efteråt;
[...........vi håller fortfarande illussionen i handen..............]
men
det finns ingen idealisk kombination
och dynamiken
engagerar
bara
sig
själv"
Frida Struttu Johansson Bohlin

Sitter och funderar på vad jag egentligen ska ta tag i först.. Skriva första kapitlet på nästa bok.. eller kanske få klart det där spelet nångång.. eller kanske planera nästa sak-bytar-dag. Jag har en svart säck full med filmer, kläder, böcker mm, som jag vill ge bort. Och allt som blir över skeppas direkt till myrornas, för nu har jag gjort en stor rensning hemma. Vill bara äga sådant jag verkligen använder.

Häromkvällen var Tomo från Kroatien hos mig för en visit. Han sticker tillbaka på Fredag. Måste vart 2 år sen jag såg honom sist. Han trivs inte i sverige, och jag förstår honom. Brist på både fint väder och färgstark kultur. Tja, kultur finns ju- jag suger ut göteborg på all kultur som erbjuds, men.. i Kroatien finns mer mångfald, färskare grönsaker, mer djur på gatorna! Bara det. Nåväl, han är en talangfull musiker, så vi spelade på vartenda instrument jag äger: munspel, gitarr, flöjt, xylofon, orgel, dragspel, trumpet, luta, bendir, trummor osv.

Häromdan när jag var ute o sprang såg jag en motorcykel som låg och brann. En vän som var med, bara gapskrattade åt mig när jag frågade: "Vem skulle vilja bränna upp sin egen motorcykel?.. och om den är stulen vill de väl använda den, inte förstöra den.." hon fortsatte skratta, och sa att de satte eld på den för att det är kul, helt enkelt. "jaha..!", tänkte jag.

Har varit på halloweenfest i helgen. Jag köpte ett par vampyrtänder, tog med Patrik med vitsminkat ansikte, och plingade på dörren till Jenny o Fred.


Pedram kom. Men det tog 10 minuter innnan jag insåg att det var han! Kan bero på att han inte sa ett ljud.



Morsan har skaffat nya råttor förresten. Sedan Tuffsen, Theo och Nokrajo dog har vi saknat att ha råttor omkring oss.

Nu har Algot och Edvin flyttat från zoobutiken, och in i en herrgårdsbur i mammas vardagsrum. Nu ska vi lära dem att hoppa upp på bord, klättra på rep, gräva fram mat, simma, och annat som gör en råtta aktiverad och pigg.

Edvin.

Nu är november månad här, snabbare än jag kunde hinna med. Jag längtar efter långa skogspromenader, till nya ställen. Sådana ställen där jag kan få den där känslan av att jag befinner mig i en bröderna-grimm-saga, och kommer uppleva något overkligt därinne mellan träden..

/Struttu