onsdag 26 september 2007

Mysfest, och minnet av ett galet samtal

Var på fest hos maria i helgen. Det var en av de absolut mysigaste kvällarna på länge.




Jag hade med såpbubblor, och det visade sig att Pedram kunde blåsa riktigt stora bubblor.


Marias fest fick mig att tänka på hur tur jag har, som omges av så många fina vänner.




En vän som jag saknar ibland, är Tomo. Med honom kunde man göra galna saker, som att klä ut sig och ha brottningsmatch.


Vi hade många galna samtal också.

Det började med att vi pratade om ett särskilt ämne. Men snart hade vi diskuterat fram ett tiotal olika underämnen, som vardera fick oss båda att berätta olika historier från våra liv. Alltihop blev ofta ett virrvarr av tankar, ideér och funderingar som tillsammans bildade en gigantisk storm. Efter ett sådant långt och ivrigt samtal, var det nästintill omöjligt att minnas vad vi sagt, och vidareberätta det för andra. Visst minns jag en del av samtalsämnena, och lite av vad som sades, men det är omöjligt att, ens med det bästa minnet, åter komma på de mest fantastiska ideérna som uppkom. De där roliga, ögonblickliga blixtinsikterna vi hade.



/Struttu

måndag 24 september 2007

Ett roligt minne, och en viktig nyhet

Jag har många fina vänner. Och jag har gjort en hel del roliga saker med dem genom åren. Här är ett tillfälle när några sågs hemma hos mig och spelade lite på mina instrument.


Bilden till vänster: jag på dragspel, Arefeh på trumma, Chris på piano, Henke på munspel.


Jag har en del instrument från Afrika. Olika triúmmor, flöjter och stränginstrument. Här syns även min gitarr, mina munspel och ett guloigt litet dragspel.


Idag berördes jag starkt av en bild i tidningen. Jag såg en liten kista av trä, så liten att endast ett barn får plats i den.



Läkare utan gränser placerar nu ut mängder med kistor i stockholms innerstad, för att göra folk medvetna om hur många barn som varje dag dör av svält och bristsjukdomar.

Du kan hjälpa till i arbetet med att rädda fler av världens barn som hotas av akut undernäring. Vill du rädda ett barn? Det kostar dig bara 50 kronor, och det är dig ingen förlust. En kista försvinner från gatorna. Gå in och skänk 50 kronor nu! Här är adressen. Med ett enkelt sms räddar du ett liv.
/Struttu