fredag 10 oktober 2008

Skelettbygge, knasfobier och färgträning

Nu när alla exemplar av min diktantologi är sålda, har jag påbörjat ett nytt bokprojekt. Och så vill jag göra klart det där sällskapsspelet jag aldrig tycks bli klar med. Så att ni får pröva det i höstmörkret.



Ett projekt är jag ändå klar med- detta att bygga ett skelett. Det hade jag tänkt på länge, och nu hängar det äntligen där i naturlig storlek.Han fick namnet Ben-Rangel. Haha, ja vet..

Annat jag sysselsätter mig med, är ju såklart konstnärlig verksamhet. Som att limma ihop underliga saker, blanda olika material till oigenkännlighet, samt att sblåsa såpbubblor på saker. Fin idé.

Häromdan satt jag och funderade på det där med fobier. Hittade en del underliga varianter på nätet. Om de verkligen existerar rent praktiskt, är svårt att säga, de har iallafall blivit namngivna. Här är en lista på de jag ansåg mest underliga.


Cathisophobia - att sitta. Det finns exempel i historien om personer som torterades genom att tvingas sitta på nålar, glödhett kol och annat. de kanske fick hemska minnesbilder när de skulle sitta ned efter det, annars undrar jag vem som skulle kunna leva med detta.

Chrometophobia - pengar. Tja.. vissa säger att pengar är roten till allt ont. jag håller delvis med. pengar bör inte vara det man strävar efter. men att helt leva utan pengar är omöjligt idag. eller, skulle det kunna göras?

Nomatophobia - namn. Visst är det så att en människa är mycket mer än sitt namn. någons namn säger inte mycket om personen, då man med stor säkerhet inte valt det själv, så det är ju synd att man ibland kan bli bedömd efter namnet. men att vara rädd för namn i sig, förstår jag inte. alla vet ju att ett namn bara är en konstruktion.

Allodoxaphobia - åsikter. Man kan ju vara osäker på vad andra ska tycka om ens egen person, men att vara rädd för vilka åsikter som helst, som inte är i enlighet med ens egna, det är tragiskt. skulle även kunna kallas extrem konflikträdsla, kanske.

Ideophobia - ideér. Hur kan man vara rädd för idéer? det är ju underbart att ha många alternativ att välja mellan. och att diskutera valmöjligheter är kul. visst, ibland kan det vara påfrestande om alla tycker olika, men vafan, då för man som man själv tycker känns bäst, och så ska man vara nöjd att man hade styrkan att välja själv.

Anablephobia - att titta upp i skyn. Kan det vara så att personer med denna fobi, får känslan av att mista kontrollen på omgivningen, om de tittar uppåt? känslan av storslagenhet kanske kan ge obehag.

Barophobia - gravitation. Svårt läge.. man kan liksom inte undvika gravitationen, den finns överallt. undrar om någon verkligen har denna fobi. har svårt att tro det.

Paralipophobia - ansvar. Rädslan för att bli tilldelad ansvar har väl de flesta känt. för mig har det inträffat nångång på nya jobb. men sen fick jag erfarenhet av många olika arbetsplatser, och självförtroende i att jag klarar att anpassa mig utan problem.

Levophobia - rädsla för att ha nåt på vänster sida om kroppen.
Jag tror inte man menar att dessa är rädda för allt som är till vänster om dem, utan mer att de inte vill sätta eller ställa sig nära något direkt till vänster om dem, och undviker att blockera denna sida av kroppen. kan jämföras med något som jag själv upplevt, nämligen vanan att alltid sätta sig på en viss sida i bussen, i mitt fall högersidan.


Häromdan när vi vaknade gick jag direkt in på toaletten. När jag kom ut i köket låtsades jag som ingenting. Jag ville se hur lång tid det skulle ta innnan han märkte mina blå linser.
Plötsligt sa han: "men va konstig blick du har..du ser nästan arg ut.."
Denna blå ögonfärg ser inte naturlig ut, det blev en underlig lyster bara.
Jag fick dem gratis från internet, betalade bara porto på 45:-
Kan användas på nån halloweenfest.

Apropå det här med färg. Fick för längesen en bild skickad till mig, som går ut på att träna sin koncentrationsförmåga.

Skriv gärna och säg hur du lyckades på första försöket!
/Struttu