söndag 9 december 2007

Vik-gubbar och nostalgiafton


Tonerna av Rudy Adrian får vara i bakgrunden när jag skriver om veckoslutet. De senaste dagarna har varit lugna men innehållsrika.

För ett par veckor sedan hörde jag talas om en man som skulle starta en skrivargrupp. Första mötet var i torsdagskväll, då vi samlades ett tiotal personer inne på ett bibliotek efter stängningsdags. Vi diskuterade skrivandets konst och vedermödor, och läste upp texter vi skrivit. Det var en mycket blandad samling personligheter, så kvällen blev väldigt intressant. Vi avslutade mötet med att göra en av mina skrivövningar. Den går ut på att skriva en kort text, där alla meningar ska börja och sluta på samma ord. En av texterna blev särskilt fin:
"Glad för att vara här med personer som uppmuntrar mig att skriva texter som gör en glad. Poeter är vi som förmedlar vad vi känner även till folk vi inte känner, som också de är poeter. Poesi handlar om att vilja lägga en hand på någons hjärta, står det i en bok om hjärtats poesi. Hur man väljer att uttrycka sig beror på känsla, och känsla beror på hur."

Ja, det var en minnesvärd kväll. Jag ska så småningom samarbeta med några av dem som var där, i att skriva en diktsamling. Jag tycker att resultatet blir mycket mer intressant när olika tankar möts.
I fredags samlade jag ihop några vänner för att ha möte med min lilla klubb för "vik-gubbar". Det går ut på att alla ritar ett huvud på varsitt papper, viker ned pappret så att huvudet inte syns, skickar vidare det till personen bredvid, som ska måla armar och kropp. Pappret viks igen, och nästa person ritar ben och fötter. Detta gör att figuren blir knasig, då ingen vet vad den andre målat innan.
De här två gubbarna blev roligast denna gång:


Lördagkvällen var lika fin. Det var nostalgiafton hos Jon, och kvällen gick ut på att dela med sig av fina minnen. Jon fixade även en rolig poängpromenad.

Victoria hade klätt ut sig till sin barndomsidol Benjamin syrsa, och Chris hade med sig en filur han sytt i syslöjden som liten.

En av Jons snygga teckningar.
Själv berättade jag om min favoritbok- Den oändliga historien. I förra inlägget här, finns bilder och info om boken.

Helgerna är som roligast när jag får vara i farten, när det händer mycket. Men när söndagskvällen kommer, är det skönt att lyssna på sövande musik, tänka tillbaka på allt jag gjort, och planera nya projekt och aktiviteter.

Inna jag somnar brukar jag läsa lite från en bok på internet som handlar om diverse sätt att förbättre sitt liv på. Idag stod det: "Ta reda på i vilken slags omgivning du vill leva i. Gå sedan ut och skapa den! Tillbringa inte ditt liv i väntan, agera varje dag utifrån dina mål. Följ ditt hjärta- det kanske leder dig till en plats du aldrig tidigare varit på."

/Struttu